Избрани Новини

Огнище на COVID-19 регистрираха в Гоце Делчев

То е в Центъра за хора с ментални увреждания

Огнище на коронавирус е регистрирано в Центъра за хора с ментални увреждания в Гоце Делчев, предаде БНР. Заразените са карантинирани, достъпът до сградата на външни лица е забранен.

9 обитатели на Центъра за хора с умствена изостаналост и четирима души от персонала са заразени, потвърди заместник-кметът на община Гоце Делчев Валери Сарандев.

Към момента състоянието на всички е добро, повечето от заразените с COVID-19 са безсимптомни. Направена е пълна дезинфекция на сградата, забранен е достъпът на външни лица и са взети допълнителни мерки. 

Това е второто огнище в социална институция на територията на област Благоевград за последната седмица. Преди четири дни такова беше установено и в Дома за хора с физически увреждания в разложкото село Долно Драглище. Там положителни проби дадоха четирима от домуващите и трима от персонала.  

По данни на Регионалната здравна инспекция през последните дни се забелязва увеличение на броя на заразените с Covid-19 в районите на Гоце Делчев и Разлог. Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов