Избрани Новини

8-месечно дете се нуждае от спешна операция на очите

Мисия

04-12-2020, 15:05

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Операцията в Тел Авив ще струва 12 000 долара

Влади е само на 8 месеца, но се нуждае от спешна операция, за да прогледне. Тя може да се случи единствено в Тел Авив /Израел/. Стойността на операцията възлиза на 12 000 долара, като в сумата не влизат транспортните разходи, престоят там, както и задължителната 14-дневната карантина.

Влади е роден в 28 гестационна седмица, с тегло от 1.080 кг. Борбата му за живот е буквално от мига, в който се появява на този свят и не спира до днес. След тежки 68 дни в неонатологично отделение на МОБАЛ "Стефан Черкезов" във Велико Търново, момченцето се прибира вкъщи. С това обаче битката му за живот не свършва. Оказва се, че за разлика от неговия брат близнак, Влади не вижда. След обстоен очен преглед в Университетска болница "Александровска" в София е установено, че детето има регресирала ретинопатия на дясно око и масивен кръвоизлив в ляво око. Следват множество изследвания от групата TORCH (вътреутробни инфекции). Родителите научават тежката диагноза - "Тотално отлепване на ретината, с левкокория" на ляво око. Това означава, че Влади е загубил зрението си. Родителите на детето не се примиряват с тежката диагноза и започват да търся специалисти в областта на офтамология по целия свят, които да спасят зрението на Влади.

Два месеца по-късно, след множество несполучливи прегледи и разговори с доктори от целия свят, добрата новина идва. Медици от Израелска болница дават надежда на семейството, че Влади може да прогледне. За да се случи това момченцето, заедно с неговата майка трябва да отидат за редица изследвания и евентуална интервенция в Тел Авив. Офертата от болницата обаче е непосилна за семейството. Затова всички те се обръщат с молба за помощ към хората с добри сърца. И вярват, че те са много, и ще помогнат на Влади да прогледне.

По Коледа се случват чудеса, нека заедно направим така, че чудо да има и за Влади! Влади вече има дарителска сметка!

RAIFFEISENBANK BULGARIA EAD

VLADIMIR ROSENOV ANDONOV

(BIC): RZBBBGSF BGN - IBAN: BG75RZBB91551012739832Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)