Избрани Новини

Отложиха делото срещу трима, извършили грабеж и убийство в плевенско село

Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен

На 1 декември, състав на Плевенски окръжен съд трябваше да разгледа наказателно дело, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, срещу Р.З.Р., М.А.М. и И.Р.С., всички от село П., област Плевен.

Те са обвинени в това, че на 04.12.2017 г. в с.П., обл.Плевен, в съучастие като извършители М.А.М. и И.Р.С. като непълнолетни, но могли да разбират свойството и значението на извършеното и да ръководят постъпките си отнели чужди движими вещи от владението на собственика им – П.Н.Ц. на обща стойност 532,84 лева, с намерение противозаконно да ги присвоят, като за това употребили сила и грабежът е придружен с убийството на П.Н.Ц. - престъпление по чл. 199, ал. 2, т. 2 предл. 1 вр. чл. 198, ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2 от НК за Р.З.Р. и престъпление по чл. 199, ал. 2, т. 2 предл. 1 вр. чл. 198, ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2 вр. чл. 63, ал. 1, т.1 от НК за М.А.М. и И.Р.С.

В съдебното заседание защитникът на единия подсъдим е заявил, че не е упълномощен да го представлява в съдебното производство, а само на досъдебното. Едновременно с това, подсъдимият иска назначаването на служебен защитник. Поради тези причини, ход на делото във вчерашното съдебно заседание не е даден. Делото е отложено за 15.02.2020 година, за когато на конкретния подсъдим ще му бъде определен служебен защитник от Адвокатската когелия град Плевен.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов