Избрани Новини

Доброволците – част от героите днес!

Отличие от БЧК получи благоевградчанинът д-р Ивайло Богомилов

Освен с COVID-19, през 2020 година медиците се „сблъскаха” с огромни дози съпричастност, отдаденост, търпение, позитивизъм, съдействие и разбиране от страна на десетки доброволци. Съчетано с дисциплината и реда във ВМА, се „роди” мощен „отряд”, който солидарно се изправи срещу невидимия враг.

Доброволчеството е ценно за всички, защото всеки дава нещо от себе си, всеки участва в промяната на обществото. А в сегашната ситуация – помага при спасяването на животи.

Този подвиг не остава незабелязан. В Деня на ВМА сърдечни благодарности към всички доброволци отправи началникът на Академията генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS. Той благодари за безценната помощ на стотиците, които от началото на пандемията се отзовават в помощ на екипите на първа линия.

Отличие получи и д-р Ивайло Богомилов от Клиниката по ендокринология и болести на обмяната – човекът, който се нагърби с нелеката задача да координира този „отряд”, който се грижеше точните хора да бъдат на точното място в точното време и да дават максимума от себе си. Наградата е от най-голямата доброволческа организация в България – БЧК, а самият д-р Богомилов, който в момента също се грижи за пациенти с коронавирус, казва, че това е признание за всички доброволци във ВМА, които за последните 10 месеца създадоха силна и сплотена общност. Д-р Богомилов е от Благоевград.

Всеки, който желае да стане част от нея, може да го заяви на е-mail: dobrovolecvma@gmail.com, като остави своите имена, курс на обучение или професия, телефон и електронна поща за обратна връзка.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов