В ареста остава крадец-рецидивист от Кюстендил

Откраднал пералня, три килима и хранителни продукти на обща стойност 325 лв.

РС - Кюстендил, под председателството на съдия Мая Миленкова взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 35-годишния кюстендилец Методи Г. Той е обвиняем за кражба на една пералня, три килима и хранителни продукти на обща стойност от 325  лв. от А.Д. без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои. Кражбата е извършена за времето от 8.04.2020 г. до 9.04.2020 г. от къща на ул.„Банска“ в кв.„Изток“. Методи Г. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 196, ал.1, т.1, във вр. с чл. 194, ал.1, във вр. с чл. 29, ал.1 от НК - кражба, в условията на опасен рецидив.

Съдът счете, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, за което е привлечен като обвиняем, на база събраните към момента доказателства. Методи Г. е осъждан многократно за престъпления против собствеността. По делото се съдържа информация, че е наркозависим. Тези обстоятелства водят към извода, че може да се укрие или извърши престъпление, пише още в мотивите на съдия Миленкова.

Определението, с което по отношение на 35-годишния кюстендилец Методи Г. е взета най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест в 3-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.

 Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия