Избрани Новини

Лили Бирова: Колективът е най-силното ни качество

В събота Пирин Лейдис гостува на Енко в Пловдив

В събота, 28 ноември, Пирин Лейдис гостува на Енко в Пловдив в предпоследен мач от есенния дял на женското първенство.

Лилия Бирова е една от ключовите футболистки на Пирин Лейдис през този сезон. Полузащитничката е основен двигател в средата на терена, но и често бележи голове. Именно нейни попадения решиха оспорваните мачове с ЖФК Варна и ЛП Суперспорт в наша полза. Ето какво сподели Бирова пред www.fcpirin.com преди гостуването на Енко в Пловдив от предпоследния кръг на есенния дял от женския шампионат. Мачът е в събота, 28 ноември.
– Постигнахте изразителна победа срещу Риал (Ковачевци) в миналия кръг, как оценяваш мача?

– Въпреки че резултатът от тази среща бе доста изразителен, честно казано, не сме особено доволни от играта си. Можем много повече и ще се постараем да го покажем в оставащите срещи до края, както и през пролетния дял на първенството. Все пак победата е важна, както и трите точки.

– Към края на полусезона сме. Може би е време за равносметка. Какво постигнахте и какво не успяхте?

– Постигнахме добри победи. Но това, което остана в съзнанието ми най-много е, че не успяхме да извлечем минимум точка от мача срещу Локомотив (Пловдив), защото ги превъзхождахме в по-голямата част от двубоя. За съжаление получихме гол от статично положение и не ни достигна късмет да го върнем. Като цяло направихме добри мачове. Ще се стремим да се мерим с най-силните отбори в групата. Целта ни е да играем качествен футбол и разбира се, да бъдем в челото на класирането.

– Реално ли е мястото ви в класирането?

– Смятам, че можем много повече. Това 5-то място във временното класиране не ни удовлетворява. Разбира се, има още два мача до края на есенния дял и може да се качим нагоре. Имаме мачове с Енко и Пълдин до края на годината, които трябва да спечелим. Втория полусезон ще се борим за по-добри постижения и резултати.

– Какво се промени след треньорската смяна?

– Най-вече настроението в отбора. Нещата след смяната са доста по-позитивни и всеки работи и се труди с по-голямо желание. Това е важно. Важно е да бъдем здрав колектив и да си помагаме на терена. След смяната това определено се забелязва. Настроението е на ниво и всяко момиче е готово да помогне на другото в дадена ситуация.

– Кое е най-силното качество на Пирин Лейдис?

– Колективът. Това е най-силното ни качество като отбор. Целта ни е да бъдем като юмрук и да преодоляваме заедно трудностите. Всяко момиче има своите качества. Ние сме амбициозни. Знаем, че футболът е колективен спорт и без отборен дух и задружност нещата няма как да се получат.

– Какви са очакванията ти за предстоящия мач с Енко?

– Готвим се за мача пълноценно цяла седмица. Запознати сме със силните и слабите страни на противника. Надявам да се поздравим с добра игра и победа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов