Най добрите биатлонисти на Банско се готвят за Световната купа в Норвегия

Даниела Кадева и Благой Тодев очакват първият си старт

Най добрите биатлонисти на "Клуб по биатлон Банско 2019" Даниела Кадева и Благой Тодев очакват първият си старт в Норвегия за Световната купа.
Спортистите от Банско се подготвяха през последните дни с останалите членове на националния тим във Воукати – световно известен зимен център във Финландия, където тренират отборите на САЩ, Украйна, Белгия и други държави. От четвъртък вече са в Контиолахти, Норвегия, където ще се проведат първите два кръга за Световната купа.
Треньорът на състезателите от Клуба по биатлон Георги Джолев е доволен от кондицията на Даниела Кадева и Благой Тодев. Той уточнява, че носителката на купа България за миналия сезон Дафинка Коева не е заминала за Норвегия поради заболяване, но ще навакса в кръговете след Нова година.
Има надежди за добро представяне на нашите биатлонисти според председателя на Клуба по биатлон Христо Воденичаров. Спортистите ни са имали нормална подготовка въпреки ограниченията, а националният отбор от няколко месеца е под ръководството на амбициозния руски треньор Александър Касперович, от когото се очаква да изведе напред българския тим.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"