Избрани Новини

Няма да има станчинарски игри в Петрич на 1-ви януари

Отменят се всички културни прояви в общината до 3.01. 2021 г.

Общинският оперативен щаб в Петрич препоръчва на кмета Димитър Бръчков като работодател на медицинския персонал в детските градини и училища, на основание чл. 120 от КТ, да възложи на фелдшерите и медицински сестри от училищно и детско здравеопазване, както и на сестрите от яслените групи към детските градини, временно, за срока на преустановяване на присъствените учебни занятия за децата и учениците, да работят в МБАЛ „Югозападна болница” ЕООД – адрес Петрич, в разкритите социални услуги на територията на община Петрич – Дневен център за деца с увреждания „Слънце”, Дневен център за лица с увреждания „Надежда”, Център за обществена подкрепа, Център за настаняване от семеен тип с.Първомай, Център за настаняване от семеен тип Петрич, Преходно жилище Петрич и Домашен социален патронаж. Това вече е записано като официално решение от заседанието на Общинския оперативен щаб в Петрич. Наложено е поради усложнената обстановка в общината.

От понеделник – 11 ноември до 25 ноември (14-дневен период) в община Петрич са регистрирани 176 лица с КОВИД – 19 съгласно националната информационна система. Към момента във Вътрешно отделение са настанени 19 души, в Инфекциозно – 12, в Неврологично – 12, в Детско отделение са настанени 15, 5 са пациентите в ОАИЛ.

Също с решение на Оперативния щаб в Петрич станчинарски игри няма да се проведат на първи януари.

Отменят се всички културни прояви в общината до 03.01. 2021 г. До този срок няма да работят двете спортни зали в Петрич и клубовете на пенсионера и инвалида.

Преустановяват се всички групови репетиционни дейности от танцовото, актьорското, музикалното и изобразително изкуство на открито и закрито.

Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия със състезателен и тренировъчен характер на закрито също се преустановяват.

Протоколът от заседанието на Общинския оперативен щаб в Петрич е изпратено на вниманието на Областния оперативен щаб и РЗИ – Благоевград.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)