Избрани Новини

Нови мерки срещу коронавируса са в сила от 27 ноември до 21 декември

Епидемичната обстановка в страната се удължава до 31 януари

Епидемичната обстановка в България се удължава до 31 януари, съобщи на извънреден брифинг министърът на здравеопазването проф.Костадин Ангелов.

Въвеждат се временни мерки, считано от 27 ноември /петък/ вечерта до 21 декември. В този период се преустановяват занятията във всички образователни институции на територията на страната, в това число детски градини, занимални и езикови центрове; преустановяват се конгресни мероприятия и семинари, както и  всички групови културни и развлекателни мероприятия. Изключение се прави за театрите, където се допуска до 30% заетост на местата и задължително ползване на маски.

Не се допуска провеждането на частни тържества с повече от 15 човека.

Преустановяват се спортните мероприятия с лица до 18 г. без международните прояви, които вече са започнали. Спортните мероприятия с лица над 18 ч. ще се провеждат без публика

До 21 декември спират работа фитнесите и заведенията за хранене. Ще се допускат само доставки на храна за дома и офиса.

От петък затварят игрални зали и казина, както и търговските центрове тип молове, без магазините за хранителни стоки, зоомагазини, аптеки, дрогерии и офиси на съобщителни услуги. Кварталните магазини продължават да работят.

Спират екскурзиите в страната и чужбина.

Всички институции от религиозен характер ще бъдат отворени. Отворени остават парковете и градините, няма да се въвежда и вечерен час.  



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов