Избрани Новини

До седмица ще заработи COVID секторът в онкологичната болница в Благоевград

В специализираното лечебно заведение ще бъдат разкрити 7 легла

До седмица ще заработи COVID сектор и в онкоболницата в Благоевград, информира БНТ. В специализираното лечебно заведение ще бъдат разкрити 7 легла, които са предвидени за пациенти с онкологични заболявания, заразени и с коронавирус.

Работата по изграждането на новия COVID сектор е на финала. Леглата са осигурени, очаква се утре фирма да свърже кислородната инсталация, да се поставят монитори и да се дооформи документацията с Регионалната здравна инспекция.

Специално обособен е отделен вход за COVID сектора в онкоболницата. Пациентите ще бъдат настанявани в този участък, а целият този сектор ще бъде специално изолиран.

Мерките за безопасност в лечебното заведение са засилени.

"На всеки пациент, който влиза в лечебното заведение, се прави бърз антигенен тест, кратка епидемиологична анамнеза и ако има проблем, го насочваме за PCR и за лечение. Сега ще имаме възможност тука в този сектор да поемем всички тези неща", обясни управителят д-р Георги Георгиев.

Настроенията сред медицинския персонал в онкоболницата са различни.

"Има хора, които подкрепят идеята и са готови да се включат. Има хора, които са склонни да търсят повече друга истина. В крайна сметка това е разпореждане на министъра, което ние трябва да изпълним и да се включим в системата за лечение на COVID", допълни директорът.

Тъй като в лечебното заведение няма пулмолог или инфекционист, управителят на онкоболницата се е свързал със специалисти в града, които да помагат в новото COVID отделение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов