За два дни общо 175 души от област Кюстендил са с Ковид 19

През изминалите два дни има починали седем души

През изминалите два дни /събота и неделя/ общо 175 души от област Кюстендил са дали положителни проби за коронавирусна инфекция, съобщават от Областния кризисен щаб. В община Кюстендил новозаразени с Ковид-19 са 81 лица, а в община Дупница – 48. Новите случаи по останалите общини са: Кочериново – 28, Сапарева баня – 6, по петима новозаразени в Бобов дол и Рила, по една положителна проба има от Невестино и Бобошево.
Хоспитализирани в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница са 27 души. От тях 14 са на кислород и в по-тежко състояние, останалите са в средно тежко.
Настанени за лечение в Ковид отделението на МБАЛ „Св.Иван Рилски 2003“ - Дупница са 34 души. От тях 10 са в по-тежко състояние, останалите пациенти са в средно тежко.
Към днешна дата 76 лица са хоспитализирани в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил. Трима души са интубирани и в критично състояние, останалите пациенти са в тежко и средно тежко състояние.
През изминалите два дни има починали седем души. Мъж на 59 г. от община Дупница; жена на 74 г. от община Кюстендил и петима мъже /46 г., 57 г., 58 г., 61 г. и 66 г./ също от община Кюстендил. Една част от лицата са били с придружаващи заболявания.