113 са новите случаи на Ковид-19 в Кюстендилска област

Най-много новозаразени са - 59 в Кюстендил и 39 в Дупница

От началото на пандемията до този момент излекуваните от Ковид-19 в Кюстендилска област са 830 човека, съобщават от РЗИ – Кюстендил. На домашно лечение към днешна дата са 1437 души, под задължителна карантина са поставени 1088 лица. Общо диагностицираните в областта са вече 2456, а починалите – 80 души.
Новите положителни случаи през изминалото денонощие са 113. Най-голям брой новозаразени лица има отново в двете най-големи общини – 59 в Кюстендил и 39 в Дупница. В останалите общини са съответно: Кочериново – 6, Сапарева баня – 4, по два нови случая в Бобов дол и Бобошево и един новозаразен в Рила, съобщават от Областния кризисен щаб.
Към днешна дата 48 лица са хоспитализирани в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил. Седем души са в по-тежко състояние, останалите пациенти са в средно тежко. Десет души, които са в задоволително състояние, ще бъдат изписани в рамките на деня.
Лицата, настанени за лечение към този час в Ковид отделението на МБАЛ „Св.Иван Рилски 2003“ - Дупница, са 29. Един пациент е на апаратна вентилация, останалите са в тежко и средно тежко състояние. До края на днешния ден ще бъдат изписани няколко излекувани души.
В Ковид отделението на Общинската болница в Дупница са хоспитализирани 29 човека. 14 са на кислород, като от тях шестима са в по-тежко състояние, останалите пациенти са в средно тежко. Днес предстои изписване на няколко пациенти, които са в по-стабилно общо състояние.
Мъж на 68 години от община Дупница е починал през изминалото денонощие. Лицето е имало придружаващи заболявания.