132 са новите случаи на Ковид 19 в Кюстендилска област

През изминалото денонощие има починали четирима души

Положителните случаи на коронавирусна инфекция в област Кюстендил за изминалото денонощие са 132. Новозаразени лица има в общините: Дупница – 64, Кюстендил – 40, Бобов дол – 10, Сапарева баня – 6, Кочериново – 6, Бобошево – 4, по един нов случай има в общините Рила и Невестино, съобщават от Областния кризисен щаб.
Към днешна дата 58 са хоспитализираните лица в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил. Един от пациентите е интубиран и в критично състояние, шестима други са в по-тежко, останалите пациенти са в средно тежко състояние.
В Ковид отделението на МБАЛ „Св.Иван Рилски 2003“ - Дупница са настанени за лечение към този час 17 души. Всички са в тежко или средно тежко състояние.
В Ковид отделението на Общинската болница в Дупница са хоспитализирани 23-ма души. От тях 10 са в по-тежко състояние, останалите са в средно тежко.
През изминалото денонощие има починали четирима души – две жени на 83 г. и 81 г. от община Кюстендил, и двама мъже на 78 г. и 49 г. от общините Дупница и Кочериново. Три от лицата са били с придружаващи заболявания.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен