Избрани Новини

22 души от персонала на Спешна помощ в Благоевград са с COVID-19

24 души са хоспитализирани и 22 са на домашно лечение

Кадрови трус в Спешна помощ в Благоевград: 22 служители са заразени с COVID-19. По- голямата част са шофьори на линейки, предаде БТВ.
„Обстановката е много напрегната, тъй като 24 души от колектива ни са хоспитализирани и 22 са на домашно лечение. Налага се доста от колегите да работят извънредно“, разказва шофьорът на линейка Марин Вълков.

Спешният център има 17 мобилни и 9 стационарни екипа, които обслужват цялата територия на област Благоевград. На смяна се получават по 90 повиквания през телефон 112, а още около 120 души минават през кабинетите на центъра, обясни Вълков.

Шофьорът призова пациентите да бъдат търпеливи в тази ситуация, когато подават сигнали за болни с коронавирус. След като се отзоват на такъв сигнал, има технологично време за дезинфекция на екипа от половин час и те не могат през това време да поемат нов случай с коронавирус. Има два екипа със специални защитни средства, които се редуват при такива болни, обясни Вълков.

Служителят на Спешна помощ отбеляза, че много болни подават сигнали, без да се нуждаят от хоспитализация. Той посъветва да се спазва реда и първо да се обръщат към своите лични лекари, а ако състоянието им се влошава, джипито им да подаде сигнал към Спешна помощ.

Продължава тестването на служителите в Спешния център. Самият Вълко заяви, че ще се изследва днес, след като още двама негови колеги са се оказали положителни за коронавирус



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов