Избрани Новини

Проверяват инцидента в училището в Горно Драглище

Видеоклип показва саморазправа на учител със седмокласничка в основното училище в Горно Драглище

Спешни проверки разпоредиха от община Разлог и Регионалното управление по образование – Благоевград по повод видеоклип в социалните мрежи, показващ физическа саморазправа на учител със седмокласничка в основното училище в село Горно Драглище заради повредена врата, предаде БНР. Според директора и педагогическия състав това е провокация в тежкото време на Covid кризата.

Във видеоклипа, заснет преди месец по време на междучасие, се вижда как учителката по български език и литература Райка Калоянова дърпа за косите момиче от седми клас, което според ученици и учители е известно с арогантното си поведение от години. Как директорът Бойко Пукнев описва  класната ръководителка и въпросното момиче: „Спокоен и добър педагог. Даже като видях вчера клипа, останах много учуден. Постъпката не я одобрявам, но пак си мисля, че госпожата е била силно провокирана, за да реагира по този начин“. Според директора проблем има и с родителите на момичето: „Колкото и пъти сме се опитвали да се свържем с тези родители, те не отговарят“.

В момента по случая се води разследване, като спешно ще заседават педагогическият и общественият съвет в училището. На въпрос защо  след толкова сигнали на ученици и учители за поведението на момичето не са взети мерки и не са сезирани институциите, директорът Бойко Пукнев  призна: „Проблемът с преместването е много труден. Това са деца от малцинствата и в повечето случаи те напускат системата“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов