Избрани Новини

Образователните медиатори на „Амалипе“ ще отбележат Деня на толерантността

Животът

15-11-2020, 10:00

Снимка:

Амалипе

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Център „Амалипе“ ще отбележи за пореден път “Международния ден на толерантността” утре, 16-ти ноември, с кампании в на няколко места в страната. Събитията се организират от Центровете за развитие на общността – структури на център „Амалипе“, формирани в 12 общини, заедно с местните клубове за развитие и училища, участващи в образователната програма „Всеки ученик ще бъде отличник“, както и доброволци,  студенти, , граждани, активисти и приятели.

Утре от 11.00 ч. младежи и доброволци към Център ,,Амалипе“ ще  се включат в zoom среща, като всеки един ще има възможността да представи собственото си мнение по въпроса – какво е да си толерантен. Вследствие на това, експерт – Развитие на местната общност, ще представи презентация на тема: ,,Що е толерантност“.

В Центъра за развитие на общността в гр. Стражица образователният медиатор Ирена Михайлова ще раздаде информационни материали, свързани с темата, както и изработени детелини с 10-те златни правила на толерантността. В кампанията ще се включат ученици и родители, които са  част от Родителския Клуб на  СУ“ Ангел Каралийчев“ гр. Стражица.

Мероприятието ще се проведе, като се вземе предвид епидемичната усложнена обстановка и при спазване на строги мерки за безопасност.

За поредна година и ЦРО в град Павликени ще отбележи 16 ноември –Денят на толерантността. Събитието ще се състои в село Батак –  предвижда се да се изработят флаери с послания за толерантност, които учениците да подарят на своите учители. На учениците ще им  бъде представена презентация в училището на тема толерантност, като водещи на срещата ще бъдат Стефан Стефанов и Никола Георгиев  – образователни медиатори към ,,Амалипе“. Не на последно място ще се раздават брошури на родители в ромската общност.  



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов