Избрани Новини

Строги мерки предприеха срещу K-19 в Съдебната палата в Благоевград

13 служители на Окръжен съд са положителни на коронавирус

13 служители на Окръжен съд - Благоевград са положителни на коронавирус, а 23-ма са под карантина към днешна дата. От съда са предприели ограничен режим на работа с цел превенция срещу COVID-19, потвърди за Радио Благоевград говорителят на съда Даниела Чавдарова.

Строги мерки предприемат в Съдебната палата в Благоевград с цел ограничаване на пандемията. От 16 ноември Районен съд Благоевград затваря врати за откритите съдебни заседание. А в рамките на месец, от 16 ноември до 16 декември, се ограничава разглеждането на дела в открити съдебни заседания.

„Граждани и адвокати трябва да са спокойни, че не спираме работата както на Окръжния съд, така и на Районния съд. Службите продължават да си работят, но на график, като сме намалили броя на служителите. Отлагат се само откритите съдебни заседания за тези производства, които не са бързи“, съобщи председателя на Районния съд Благоевград съдия Вера Коева.

В периода, в който Районният съд в Благоевград ограничава работа за две седмици, а Окръжния съд за един месец ще продължат да се гледат дела като издръжка, уволнения и наказателни дела за задържане под стража. Гражданите ще могат да получават услуги, тъй като в закрито заседание съдилищата ще работят. Ще има на разположение дежурни съдии, като процесуалните срокове ще бъдат спазени. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)