Избрани Новини

ВиК - Благоевград подмени близо 15 км подземна инфраструктура за месеци

Заложените средства в инвестиционната програма са около 3 млн.лева

Близо 15 км ВиК мрежа е подменена от „Водоснабдяване и канализация“ – Благоевград от началото на годината до 31 октомври, съобщиха от дружеството. Това показват разчети на Инвестиционната програма на дружеството за 2020 г. Към момента изпълнението й продължава, като се извършват строително-ремонтни дейности в различни общини, част от обособената територия, на която ВиК - Благоевград оперира.

„Въпреки усложнената ситуация в страната заради COVID-19, се справяме в срок с поставените цели“, коментира инж. Росица Димитрова, управител на дружеството.

Заложените средства в ИП са около 3 млн.лева. Те са разпределени и се влагат в активи публична общинска собственост.

Сред дейностите в ИП са подмяна на съоръжения на ПСПВ и ПСОВ, ремонт на водохващания, реконструкция на довеждаща и разпределителна водопроводна мрежа, реконструкция на канализационна мрежа,  монтаж на нови резервоари, подмяна на спирателни кранове и др.

В периода 2015 г. – 2019 г. е реконструирана 90 км подземна инфраструктура.

„Водоснабдяване и канализация“ - Благоевград предоставя ВиК-услуги на 11 от общо 14 общини от област Благоевград с население над 200 000 души. Водоснабдителната мрежа в по-голямата си част е изключително амортизирана. Тя се подменя поетапно чрез изпълнение на планови ремонти, заложени в Инвестиционната програма. Дружеството експлоатира над 1500 км водопроводна мрежа и 450 км канализационна мрежа.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден