Избрани Новини

Млад мъж отива на съд за кражба на мотоциклет

Незаконно държал канабис

Районна прокуратура – Сандански е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И.К. (на 28 години), привлечен към наказателна отговорност за извършени от него престъпни деяния по чл. 354а, ал. 3 от НК и по чл. 346, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Обвиняемият живее в с.Катунци. През 2019 г. той бил осъден за незаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство.

Сутринта на 15.10.2020 г. И.К. работел на строеж в с.Голешово. Към 10 ч., без да попита за разрешение когото и да било, той се качил на паркиран в близост чужд мотоциклет-скутерм= „SUМ“, с гръцки регистрационен номер. Подкарал го в посока с.Катунци, но по пътя не успял да се справи с управлението и се ударил в препятствие. В резултат на това регистрационната табела се счупила и паднала, а обвиняемият я поставил в багажното отделение под седалката.

Пристигайки в селото, И.К. взел от дома си торба със сух канабис, който придобил по-рано, която също сложил в багажника на мотоциклета. Потеглил, но в близост до кръстовището на улиците „Петър Димитров“ и „Асен Лагадинов“ забелязал полицейски автомобил. Направил опит да избегне среща със служителите на реда, но бил последван от тях и спрян за проверка. По време на извършването й било установено, че водачът няма правоспособност да управлява МПС. Освен това, под седалката на мотоциклета, била открита падналата регистрационна табела и наркотичното вещество, за което К. признал, че било за лична употреба.

В хода на образуваното досъдебно производство при извършен полеви тест намерената у обвиняемия суха тревиста маса реагирала положително на канабис. Стойността на дрогата, с общо тегло от 234 грама, възлиза на 1404 лева.

Обвиняемият И.К. се е признал за виновен за извършените от него деяния и изразил желание да сключи споразумение с Районна прокуратура - Сандански.Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май