Избрани Новини

Сандански ще има нова детска градина

МОН безвъзмездно финансира изграждането й в размер на 2 965 700 лв.

Община Сандански спечели финансиране за изграждане на нова детска градина.

Министерството на образованието и науката одобри внесеното от кмета Атанас Стоянов предложение за безвъзмездна финансова подкрепа в размер на 2 965 700 лв. Одобрените средства са по Програма „Изграждане на нови сгради за детски ясли и детски градини, както и пристрояване, надстрояване и реконструкция на съществуващи“.

Чрез осигурените средства ще бъде изградена нова детска градина в ж.к. „Спартак“, един от най-големите квартали по площ и брой жители в града. В същия квартал вече е преотреден и обособен общински имот с предназначение за детско заведение с обща площ 5919 кв.м. С реализацията на проекта ще се създаде възможност за предучилищно образование на всички деца в квартала, които в момента се налага да посещават детски градини в по-отдалечени райони.

Детското заведение ще бъде изградено съобразно всички съвременни образователни изисквания, като се осигури достъп на децата в една яслена и пет предучилищни групи.

Значимата инвестиция осезаемо ще намали недостига на свободни места в другите детски градини и ще облекчи натовареността им, като ще бъде разрешен и дългогодишният проблем с приема на деца в тях. А съвременната материална база ще осигури нови работни места в образователния сектор.Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май