Избрани Новини

Киселото зеле и зелевият сок лекуват

Обикновената зелева чорба е мощен имуномодулатор и антиоксидант

Киселото зеле и неговият сок са в списъка на вълшебните храни, които лекуват десетки опасни болести. Те се употребяват в народната медицина за лечение на запек и за изгаряне на мазнините. Ферментиралите храни имат успокояващ ефект върху нервната система и подсилват имунитета. Зелевият сок се препоръчва за превенция на грип, при различни стомашно-чревни проблеми като диария, запек и язви. Използва се за лечение на дихателни заболявания, на анемия и като основно средство срещу махмурлук, тъй като не само прогонва главоболието, но и неутрализира действието на алкохола. Млечнокиселите бактерии имат противомикробно действие и прочистват от отрови чревната система.
Хората, които страдат от бъбречно-каменна болест или хипертония, не трябва да консумират кисело зеле в големи количества заради солеността му. Съдържащият се в храната биогенен амин тирамин може да причини неблагоприятни реакции при чувствителни хора и затова трябва да се внимава с консумацията. Освен в бидони, което отнема доста време, можете да си изготвите кисело зеле в буркан. Зелето трябва да се накълца и да се посоли, като с тази техника можете да изготвите по-малко количество, но пък храната може да се консумира след 3 дни.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов