Избрани Новини

Самоводската чаршия кани на грънчарска творческа работилница

Мисия

07-11-2020, 13:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Да завъртиш грънчарско колело, да си оцапаш ръцете, да сътвориш първия си глинен съд, това ще се случи в творческа работилница за занаяти „Керамика“ с водещ майстор Звездан Ранев. Тя ще се проведе на 14 ноември от 16 ч. във Винения дегустационен център във Велико Търново.

Всеки ще има възможност да направи по 2-3 съда от глина с различна форма на грънчарско колело или друг вид техника/ваза, чаша, чиния, купа или друга форма /*. Направете нещо неповторимо, срещнете нови приятели и се забавлявайте от сърце с чаша вино в ръка!

* След като бъдат сътворени, съдовете трябва да се оставят да съхнат 1 седмица, след което могат да бъдат изпечени и ретуширани от самия майстор /Нужно е допълнително заплащане/
** Имате възможност да участвате с тях в бъдеща работилница по глазиране, след което съдовете отново ще се изпичат и ще са годни за употреба.
*** Възможно е да бъдат взети и неизпечени.

Какво да очаквате?
* В тази творческа работилница ще имате възможността да сътворите 2-3 съда от глина с различна форма на грънчарско колело или друг вид техника.
* За реализацията му ние ще Ви осигурим всичко необходимо.
* С наша помощ ще се докоснете до тайните на занаята „Художествена керамика“.
* Ще разгърнете творческия си потенциал и креативност.
* За доброто настроение за Вас ще се погрижи професионален енолог от „Винен Дегустационен Център“ - с дегустация на 3 вина и право на чаша вино по избор.
* За да участвате в творческата работилница не е нужно да имате знание и опитна ръка на майстор. Подходящ е както за начинаещи, така и за хора, които вече имат опит.

ВРЕМЕТРАЕНЕ: Приблизително 2 астрономически часа.

ТАКСА за участие: 35лв.
*За изпичане и ретуш - доплащане 5лв.
ДАТИ: 14 ноември 2020 г. - 16,00 h
МАКСИМАЛЕН БРОЙ участници: 6 души. /При запълване на капацитета има възможност за организиране на втора група от 18,30 h на същата дата/
АДРЕС: гр. Велико Търново, ул. „Георги Мамарчев“ 14 Самоводска чаршия, Винен Дегустационен Център

ЗАПИСВАНЕ - Записванията стават предварително до 13/11/2020 г. на лично съобщение на АЕК „Самоводска чаршия“, на тел: 0889305287 или на samovodska.charshia@gmail.com /нужно е потвърждение/.

Местата са ограничени и се изчерпват бързо, не се колебайте да се свържете с нас, за да запазите Вашето място.
Очакваме Ви с нетърпение!

Следващи творчески работилници:
21/11/2020, 16,00 h – Рисувано стъкло
28/11/2020, 16,00 h –Сграфито керамика



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов