Избрани Новини

Изграждат PCR лаборатория в разложката болница

В МБАЛ Разлог са настанени 59 пациенти с пневмонии

В МБАЛ - Разлог са настанени 59 пациенти с пневмонии. От тях 24 са с доказани положителни тестове, за останалите се изчакват резултатите от PCR тестовете.

Министерството на здравеопазването осигури на МБАЛ – Разлог PCR лаборатория и специализирана апаратура за диагностика на пациенти със симптоми на COVID 19. Така резултатите от тестовете ще стават по-бързо и ще се отдели потокът от пациенти с вирусната инфекция от другите хронични заболявания.

За да се осигури максимално добра медицинска помощ, община Разлог закупи още три кислородни апарата.

На основание решение на Общинския съвет до дни ще се осигури система за фотохидройонизация на средата за дезинфекция на въздуха и повърхностите във вътрешно и инфекциозно отделение. При добри резултати такава система ще бъде монтирана в цялата болница. Системата е с цел да се предпази медицинския персонал, който прекарва часове сред болните, както и да се помогне за по-бързото възстановяване на пациентите.

"Призовававам всички налични медицински кадри, личните лекари и сестри на територорията на община Разлог да се включат в борбата с коронавируса, като предварително искрено им благодаря за готовността да помогнат в кризата с кадрите на болницата в Разлог.

Моля жителите на община Разлог и останалите 3 общини, които ползват услугите на здравното заведение, да бъдат отговорни, да спазват много внимателно всички мерки, да не се самолекуват, да се консултират навреме с личните си лекари и предприемат действия, навременни за тяхното здраве", призова кметът инж.Герчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов