Избрани Новини

Наказателни дела води гоцеделчевският съд срещу дрогирани водачи

Законът предвижда наказание "лишаване от свобода“ за срок от 1 до 3 години и глоба от 500 до 1 500 лева

Районна прокуратура – Гоце Делчев е привлякла в качеството на обвиняем К.Ч. от с.Дебрен за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.
В късните часове на 4.08.2020 г. тридесет и три годишният мъж управлявал лек автомобил „Опел“ в с.Господинци. При извършена проверка от органите на реда било установено, че водачът се намира под влияние на наркотици. По надлежния ред е било констатирано, че мъжът употребил амфетамин. По случая е било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по транспорта.
Към наказателна отговорност за шофиране след употреба на наркотични вещества прокуратурата в гр.Гоце Делчев е привлякла други три лица – Д.Д. (на 30 години), К.С. (на 29 години) и М.Р. (на 23 години). Престъпните деяния били извършени от тях на територията на града.
Около 16,30 ч. на 17.10.2020 г. М.Р. управлявал лек автомобил марка „Опел“ по ул.„Пейо Яворов“, когато бил спрян за проверка. Било установено, че водачът се намира под влияние на амфетамин.
На 20.10.2020 г. Д.Д се движел по ул. „Дунав“ със собствения си автомобил марка „Ауди“, след като по-рано употребил марихуана.
По обед на 21.10.2020 г. обвиняемият К.С. шофирал лек автомобил марка „Хонда“ по ул.„Полковник Борис Дрангов“. С техническо средство „Drug Test“ е било установено, че по време на шофиране водачът се намирал под влияние на наркотично вещество - тетрахидроканабинол.
За управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от една до три години и глоба от петстотин до хиляда и петстотин лева.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)