Избрани Новини

Децата на Струмяни твориха за народните будители

Участваха в конкурс за есе или рисунка "Да помним нашите будители!“

По случай 1-ви ноември – Денят на народните будители, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при община Струмяни проведе конкурс за написано есе или рисунка под надслов „Да помним нашите будители!“
Целта на конкурса бе са се запазят и популяризират българските традиции, като бъдат разпространявани сред младите хора, да се запази родовата памет и да се помнят делата на българските просветители и будители, както и да се насърчават талантливи младежи да показват своите способности и умения чрез създаването на художествени произведения.
В конкурса взеха участие много деца от община Струмяни. Те представиха разнообразни и креативни рисунки, възхваляващи стихове и есета за българските просветители и будители като Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, Петър Берон, Иван Вазов, Георги Сава Раковски и още много други имена, които са допринесли за духовното израстване на българина.
Наградените участници в конкурса са Николай Ичов, Николай Гутев, Кристиян Димитров, Константин Христов, Валентин Николов и група „Смехурани“ към ДГ „Патиланци“ – с.Струмяни, които изработиха табло на народните будители.
Всички деца участници в конкурса получиха диплом за участие и награди - книжки от емблематични български автори.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)