Избрани Новини

Депутат от ГЕРБ - на първа линия в борбата с коронавируса

Д-р Емил Тончев е доброволец в болницата в Разлог

Депутат от ГЕРБ се върна като доброволец в болницата в Разлог, където беше началник на отделение, преди да влезе в парламента. Доктор Емил Тончев се включва още при първата вълна от Ковид-19. И всеки ден, когато не е в парламента, той е в отделението по образна диагностика, разказва България он ер.
„Има съществена разлика от работата на отделението преди. Първо, по-големият брой пациенти със сходни оплаквания, по-големият брой образни диагностики, и за жалост, по-големият брой изследвания с двойни бронхопневмонии. На денонощен режим на работа сме и ние. Звено на първа линия, което се занимава с диагностика на пациентите с Ковид-19“, разказа пред България он ер депутатът от ГЕРБ.
„Колегите се справят геройски, друга дума не мога да кажа. Говорих с пулмолога на нашата болница д-р Крънчева, която е на предела на силите си. От капацитет 40 легла за лечение на Ковид, в момента имаме 50 пациенти. Капацитетът е свръхнапълнен. Легла ще се намерят, но за съжаление колегите са на предела на силите си, изнемогват“, отбеляза д-р Емил Тончев.
Според наблюденията му заболяването протича под много различни форми. В някои случаи нанася тежки и дългосрочни вреди не само на белите дробове, но и на сърдечно съдовата система.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов