Избрани Новини

Съдът в Дупница призна четирима бобовдолци за виновни в грабеж

Отнели 92 лв. от жена с употреба на сила

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Ели Скоклева, постанови присъда и призна четирима бобовдолци за виновни в грабеж, извършен на 13.10.2017 година, на ул.„Димитър Благоев“ в Бобов дол. Четиримата мъже, в съучастие като извършители са отнели чужди движими вещи - парична сума в размер на 92 лв. от владението на жителка на Бобов дол, с намерение противозаконно да ги присвоят, като са употребили за това сила – пристанали я към леглото и нанесли удари на жената – престъпление по чл. 198, ал.1, във вр. с чл. 20, ал.2 от НК.
Районен съд – Дупница наложи на двама от подсъдимите ефективно наказание „лишаване от свобода“, на Виктор П. /на 26 години, осъждан/ - 3 години и 6 месеца при първоначален режим на изтърпяване „общ“ и на Людмил Д. /на 27 години, осъждан/ – 3 години лишаване от свобода  при „общ“ режим на изтърпяване. 30-годишният Кирил И., който е неосъждан, е с наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 5 години. Три години „лишаване от свобода“ с изпитателен срок от 4 години постанови съдът за 21-годишният Михаил П., който също е неосъждан.

Четиримата са осъдени още да платят на пострадалата сумата от 1092 лв., представляваща обезщетение за причинените й неимуществени вреди, в размер на 1000 лв. и 92 лв. – имуществени вреди.

Присъдата на Районен съд – Дупница, с която четирима бобовдолци са признати за виновни в грабеж, може да се обжалва и/ или протестира в 15- дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден