От началото на пандемията са установени 62 случая на COVID-19 в 8 детски градини и 9 училища

От началото на пандемията до вчера в осем детски заведения и девет училища от региона в гр. Русе са установени общо 62 случая на COVID-19. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция към вчерашна дата.

Що се касае до детските градини, то към момента активните случаи са 4. Става дума за две учителки съответно от детските градини „Русалка 1“ и „Иглика“, както и за две деца, посещавали „Слънце 1“ и „Русалка 1“. Всички останали 23-ма души са излекувани.

В училищата са установени общо 35 случая на коронавирусна инфекция, като активните случаи към 27-и октомври са 27 от 8 русенски училища. По-конкретно се касае за 17 ученици, 9 учителки и една жена от персонала на СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“. При учениците ситуацията е следната. Болни са един десетокласник от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“, двама шестокласници от ОУ „Иван Вазов“, един дванадесетокласник и един десетокласник от Професионалната гимназия по електроника и електротехника „Апостол Арнаудов“, пет от СУ „Васил Левски“ и най-много – седем от АГ „Гео Милев“. С положителни проби се оказват и девет преподаватели. Двама от тях са от МГ „Баба Тонка“, двама от ОУ „Иван Вазов“, един от Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ и четирима от най-голямото русенско училище СУ „Васил Левски“.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"