Избрани Новини

Днес се навършват 80 години от откриването на сградата на Съдебната палата

Деца от Общински младежки дом влязоха в ролите на русенци и гости на града от преди 80 години

С възстановка на паметните събития от 27.10.1940 година бе отбелязана кръглата годишнина от откриването на сградата на Съдебната плата. Деца от Общински младежки дом влязоха в ролите на русенци и гости на града от преди 80 години. Облечени в характерните за епохата дрехи, те пресъздадоха церемонията по откриването на сградата, която се е предавала на живо по националното радио. Сред официалните гости са били тогавашният министър на правосъдието Васил Митаков, главният съдебен инспектор Пенев, отслужен е бил водосвет от Н.В.пр. митрополит Михаил. Добруджанският хор беше пресъздаден от Детско-младежкия хор „Свети Георги Победоносец“.

„Горд съм, че благодарение на Вас и екипа Ви русенци ще имат честта да се докоснат до атмосферата, царяла в града ни при раждането на този храм на българското правосъдие. На тази паметна за всички ни годишнина Ви желая да продължавате с достойнство и професионализъм да издигате авторитета на съдебната институция“. С тези думи кметът на Община Русе Пенчо Милков поздрави и.д. председател на Окръжния съд Анета Георгиева.

Обявени бяха и печелившите фотографии от детския фотоконкурс на тема „Съдебната палата на гр. Русе през четирите сезона“. Събитието се проведе при спазване на всички въведени противоепидемични мерки.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов