Избрани Новини

Община Русе ще разсрочи задълженията на ФК „Дунав“

Общинските съветници единодушно приеха предложението задълженията на футболния клуб на Русе „Дунав“ да бъдат разсрочени. Дължимата сума на отбора към Община Русе е в размер на 38 250 лв.

На 13-ото заседание на Общинския съвет Андрей Кючуков – журналист от БНТ, представи настоящето състояние на тима и защити предложението от името на „Дунав“. Отборът бе заплашен от заличаване от футболната карта на България, но бе спасен от обединение на треньори и фенове буквално в последния момент.

Към момента тренират 12 юношески отбора с общо над 300 деца. В мъжкия отбор играят само момчета от Русе на възраст до 18-годишна възраст, като според новото ръководство всички те са изключително мотивирани да играят за своя град и русенската публика.

 С това се поставят основите на едно управление, непознато за България и българския футбол като цяло.

Новото ръководство, в лицето на Деян Йорданов и Мартин Цирков имат стремеж да превърнат „Дунав“ в кауза на целия град и спортна емблема на Русе, защото клубът сам по себе си е точно такава.

„Не беше далеч времето, когато този отбор събираше по над 10 000 души на мачовете си на Градския стадион. Дори и сега, в Трета лига, на мачовете на „Дунав“ има публика, за която биха завидели близо половината отбори в елита“ – това добави Андрей Кючуков в своето изказване на Общинската сесия.

Клубът прилага и модерни методи като онлайн продажба на билети и заснемане на двубои с дрон.

 Припомняме, че на 28 октомври предстои среща с представители на бизнеса и предприемачеството, целта на която е да се наберат възможно най-много спонсори, които ще подкрепят отбора през следващите сезони.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов