Избрани Новини

Днес стартира Международният конкурс за класическа китара в Кюстендил

В различните дни са включени рецитали на видни музиканти

Днес от 18:00 ч. в голямата зала на читалище „Братство 1869” ще бъде открит двадесет и четвъртият Международен конкурс за класическа китара. Той ще продължи до 24-ти октомври, като в рамките на тези дни е предвиден конкурсът за различните възрастови групи. В различните дни са включени и рецитали на видни музиканти – доц.Росен Балкански и Квартет „Сезони”, доц.Росен Идеалов и Надежда Ценова, проф.Анатоли Кръстев и Румен Цанов и др.
Конкурсът е включен в Програмата за закрила на деца с изявени дарби на Министерството на културата, по която ученици, класирани на първо, второ и трето място във втора и трета възрастови групи ще получат целева финансова подкрепа и стипендии.

Журито на конкурса е съставено от едни от най-утвърдените имена на китарното изкуство в България като д-р Милена Вълчева, д-р Столина Добрева, д-р Нели Недева и др.

Събитието ще протече при спазване на всички противоепидемиологични мерки и разпоредби на Министерство на здравеопазването, свързани с Ковид-19.

Журито на конкурса ще бъде разделено на 2 групи, като председател на първата група е д-р Милена Вълчева - преподавател в НУМТИ „Д.Петков” - Пловдив, а членове са д-р Столина Добрева - директор на НМУ „Л.Пипков”  София, Виктория Цветкова - преподавател от Силистра, Севдалин Стефанов - преподавател в НУИ „Д.Христов” - Варна, Ивайло Нинчев - преподавател - НУМСИ „Проф. П.Владигеров” - Бургас.
Жури "B" е с председател доц. д-р Росен Балкански - композитор и преподавател в ДМА „П.Владигеров” - София, а членове са д-р Нели Недева - преподавател в НУИ „Д.Христов” - Варна, Николай Михайлов - преподавател в НУИ „П.Пипков” - Плевен, Станимир Станимиров - преподавател, Шумен и Валентин Бузов – преподавател, София
Днес от 18:00 ч.ще се състои тържествено откриване на фестивала, след което е предвиден рецитал на Росен Балкански и квартет „Сезони“.

Утре- 23.10 от 18:30ч. -концерт на Росен Идеалов – кларинет и Надежда Ценова – пиано - голяма зала Читалище „Братство 1869“, а всъбота - 24.10 от 18:00 ч. ще бъде представен рецитал на Анатоли Кръстев – виолончело и Румен Цанов - пиано



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов