Избрани Новини

Министър Кралев откри новия терен в комплекс „Христо Ботев“ в Габрово

Спорт

21-10-2020, 18:58

Снимка:

община Габрово

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На церемонията присъства и евродепутатът Андрей Новаков

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, евродепутатът Андрей Новаков и кметът на Габрово Таня Христова присъстваха на Общинския ученически турнир по футбол в Габрово, който се провежда на обновения със средства от ММС терен с изкуствена трева в спортен комплекс "Христо Ботев". 

Теренът е със стандартни размери, а изкуствената тревна настилка, доставена от Италия, е от най-висок клас и е одобрена от FIFA. Игрището се използва целогодишно за тренировки от всички възрастови групи на ФК “Янтра” Габрово. В момента на него практически занимания водят 50 кандидати за треньорски лиценз “C” в школата на Българския футболен съюз.

“Нашата цел е да бъдат изградени повече игрища и зали, за да могат младите хора на България да се занимават с любимите си спортове. Теренът тук е с най-високо качаство. Подобни тревни настилки използват в детско-юношеските школи на едни от най-добрите отбори в Италия. Нека габровските деца да я ползват с радост и да имат повече футболисти в представителния мъжки отбор на “Янтра”, който от този сезон се завърна сред професионалистите”, заяви Красен Кралев.

Хубавата новина е, че в програмата за изграждане на физкултурни салони в училища в страната е и ПТГ “Д-р Никола Василиади”, като вече е сключен договор с изпълнител за изграждането на съоръжението. Министърът, кметът и директорът на Общински спортни имоти посетиха залата за хандбал и вдигане на тежести, където отново със средства от ММС тече ремонт на 3-те етажа на сградата с подмяна на дограмата и полагане на топлоизолация по фасадите. Електрическите, осветителните, отоплителните инсталации, ВиК и вентилационните уредби също се рехабилитират. Съблекалните и санитарните възли се обновяват. Комплексът се ползва от над 400 картотекирани състезатели по хандбал, вдигане на тежести, футбол, тенис, спортни танци и силов трибой. Очаква се ремонтните дейности да приключат до края година. Министър Кралев се ангажира да осигури пълно оборудване и смяна на подовата настилка в залата по вдигане на тежести.

До края на седмицата Община Габрово ще внесе в министерството проект за изграждане на нова лекоатлетическа писта на стадион „Христо Ботев“.

Кметът Таня Христова благодари на министъра за помощта и сподели, че подмяната на терена с изкуствена трева, вложените средства за привеждане на залата за хандбал и тежка атлетика в комфортно и модерно място за тренировки, преустройството на неизползваното досега подпокривно пространство в две нови зали за бойни спортове и инвестициите в стадион „Христо Ботев“, които трябва да продължат, са правилните стъпки и действия, за цялостно реновиране на прилежащата спортна инфраструктура в комплекса.

Министър Кралев, кметът на Габрово и евродепутатът Андрей Новаков проследиха мача за Купата на България, 16-тина финал, между отборите на Янтра 2019 и Черно море, който се проведе на стадион "Христо Ботев".

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов