Избрани Новини

Без сватби и кръщенки в Благоевград

Кризисният щаб в Благоевград предприема противоепидемични мерки

Кризисният щаб на община Благоевград проведе заседание днес в зала „22 септември“. Кметът на общината инж.Томов, ръководител на щаб, откри заседанието. Набелязани са конкретни мерки във връзка с епидемичната обстановка.

Щабът взе решение от 19 октомври/понеделник/, да се ограничи провеждането на сватби, кръщенета и други тържества, на които присъстват голям брой хора. Това ограничение ще бъде наложено със заповед, която влиза в сила от 19-ти октомври. Ограничението не важи за извършването на самите ритуали, като те трябва да се изпълняват при стриктно спазване на противоепидемиологичните мерки. Засилват се мерките на открития кооперативен пазар в Благоевград. Екипи от община Благоевград ще извършват проверки за спазването на противоепидемичните мерки на територията му. Проверяващите ще  следят за носенето на предпазни средства, спазването на отстояния и разделение на потоците, както и извършването на дезинфекция. В зависимост от епидемичната обстановка строгите мерки може да бъдат променени. Въведените противоепидемични мерки за носене на предпазни маски в закрити помещения, автобусите на градския транспорт и спазване на изискването за социална дистанция остават.

Щабът реши да продължат дейностите по дезинфекция на откритите обществени площи в Благоевград. Дезинфекция с машинно миене на улиците в община Благоевград, продължава да се осъществява по график от фирма “Биострой“.

Община Благоевград призовава за стриктно спазване на противоепидемичните мерки , за да запазим здравето на нас и нашите близки хора.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов