Избрани Новини

Щабът в Петрич препоръчва животинският панаир край Кърналово да бъде отменен

На панаира се очаква присъствие на жители и от други райони на страната

Общинският оперативен щаб в Петрич проведе заседание във връзка с усложнената обстановка на територията на област Благоевград и ситуацията във филиалите на МБАЛ „Югозападна болница“.
Обсъдено беше и предстоящото издание на панаира за животни край село Кърналово. В тази връзка Общинският оперативен щаб изготви и изпрати препоръка до организаторите събитието да бъде отменено. В случай, че организаторите не се съобразят, следва задължително да предприемат превантивно всички необходими мерки, произтичащи от указанията и заповедите на здравните власти във връзка с Ковид – 19. https://www.mh.government.bg/…/fil…/2020/10/13/rd-01-603.pdf

Призивът към жителите на община Петрич е: Имайте предвид, че на панаира за животни се очаква присъствие на жители и от други райони на страната! Това увеличава риска от разпространение на коронавирусна зараза заради струпването и контактите с повече хора, включително и безсимптомни носители на вируса. Посещавайте панаира за животни само в случай на неотложност! Има и отрицателно становище за провеждането на панаира, издадено от Българската агенция по безопасност на храните, в което пише, че е нецелесъобразно събитието да се състои в условията на усложнена епизоотична и епидемична обстановка.

Общинският оперативен щаб в Петрич се обръща с призив да бъдат спазвани стриктно указаните от здравните власти мерки!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов