Осъдиха македонски гражданин, опитал да влезе в страната с чужд паспорт

От началото на 2020 г. това е 10-тият случай на осъден за незаконно преминаване на границатаМакедонски гражданин, албанец по народност, се призна за виновен, за влизане през границата на страната със С.Македония без разрешение на надлежните органи на властта, и за това, че противозаконно си е служил със северно македонски паспорт, издаден на друго лице. Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Пламен Деянов, одобри споразумение и му наложи наказание от 4 месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години и глоба в размер на 150 лв.

Наиф Д. е на 44 години и е неосъждан към момента. На 9.10.2020 г. около 00, 10 ч. на ГКПП Гюешево при полицейска проверка след влизане в страната, с цел да заблуди длъжностно лице, е представил пред служител на ГПУ – Гюешево паспорт на името на Т.Ш.  Обвиняемият е осъден да плати и разноските по делото. Определението на РС – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване.
От началото на 2020 година това е 10-тияг случай на осъден за незаконно преминаване на границата след постановена присъда или след одобрено споразумение от Районен съд – Кюстендил.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия