Избрани Новини

Банско рециклира

Организират кампания за събиране на хартия и картон

Община Банско и Екопак България организират кампания за събиране на отпадъци от хартия и картон във всички училища, детски градини, хотели, ресторанти и кафенета в Банско.

В рамките на месец октомври учители и ученици ще дискутират в училище темата за замърсяването на околната среда с отпадъци, как се преработват те и какъв е ефектът за природата. Целта на организаторите е да информират подрастващите за екологичните проблеми следствие от замърсяването с отпадъците.
На 27 и 28 октомври всяко училище и детска градина ще организира пункт за събиране, а бизнесът може да предаде събраните отпадъци в общинския гараж на ул."Дунав" №22.
1. Правилата за предаване на хартия и картон са следните:
Хартия, подходяща за рециклиране:
а/тип хартия - кашони, хартиени опаковки, вестници, стари тетрадки и др.;
б/ вид на хартията - незамърсена от други видове отпадъци /мазнина, хранителни отпадъци, оцветители и/ или препарати/;
2. Подготовка на хартията за предаване:
• Всички събрани отпадъци трябва да са сгънати и завързани на вързоп или поставени в плик, така че да могат да бъдат премерени;
• Картоните трябва да бъдат сгънати и подготвени в пакет;
• Няма да бъдат приемани замърсени и омазнени хартии от хранителни продукти, санитарни хартии (салфетки, кухненски хартии и др.);
• Няма да бъдат приемани стари книги. Всяко дете, което иска да дари стара книга, ще може да я предаде в Народно Читалище „Н.Вапцаров“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов