Избрани Новини

Първи празник проведе МИГ "Струма – Симитли, Кресна и Струмяни“

Мероприятията започнаха с представянето на офис на открито

Празник на „МИГ Струма – Симитли, Кресна и Струмяни“ и честване на 108-та годишнина от Освобождението на Пиринска Македония от турско робство си проведе в град Симитли!

Празник на Местната инициативна група „Струма – Симитли, Кресна, Струмяни“ се проведе за първи път в Симитли. Мероприятията започнаха с представянето на офис на открито, в който жителите и гостите получиха по-подробна информация за Местната инициативна група и възможностите, които предоставя.

Празникът продължи с кулинарна изложба, в която се включиха местни производители от трите общини Симитли, Кресна, Струмяни. Те показаха традиционни ястия, като на някои от тях бе направена и демонстрация – приготвянето на качамак, избиването на масло от мляко. Дамите от Народно читалище „Братя Миладинови -1936“ - с.Микрево и Народно читалище „Климент Охридски-1920“ - с.Илинденци подготвиха вкусна кулинарна изложба, като представиха традиционните български ястия оризници, питки, баници и сладкиши.

Празникът продължи с фолклорен концерт с участието на местни певчески и танцови състави от трите общини.

9-ти октомври е и денят, в който се навършват 108 години от Освобождението на община Симитли и Пиринска Македония от турско робство и присъединяването им към майка България.

По този повод на площада в Симитли бяха поднесени венци и цветя пред паметника на геройски загиналите от признателните потомци и бе изстреляна празнична заря.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов