Пробация получи 22-годишен мъж, нарушил 14-дневна карантина

Бил открит в хотел в Дупница

Подсъдимият Гюлхан А. /на 22 години, неосъждан/ се призна за виновен в това, че на 29.05.2020 г. е нарушил противоепидемичните мерки срещу разпространението на COVID-19, като не е спазил предписание за поставянето му под карантина. То е издадено от Столичната здравна инспекция след пристигането му на 28.05.2020 год. от рискова страна -  Обединено Кралство Великобритания. Подсъдимият не е спазил срока на 14-дневната изолация и без да е посетил адреса, на който е трябвало да изпълнява карантината в с.Асен, община Павел баня, е пребивавал на обществено място, като се е настанил в хотел в Дупница - престъпление по чл.355 ал.2 във вр. с ал. 1 от НК.
Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Маргарита Алексиева, одобри споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия Гюлхан А. и му наложи наказание „Пробация“, със следните пробационни мерки:
„Задължителна регистрация по настоящ адрес” – Дупница, ул.„Н.Ч.”, включваща явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично за срок от 6 месеца;
„Задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 6 месеца.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"