Избрани Новини

РС - Дупница наказа двама дупничани за съпротива на орган на властта

Дадоха им пробация за нанасяне на средна телесна повреда

Районен съд – Дупница наложи наказания „Пробация“ и лишаване от правото да управлява МПС на мъж, грубо нарушил обществения ред, осуетил полицейска проверка и оказал съпротива на орган на властта. Съдът одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия.

С. Д. се призна за виновен в това, че на 5.06.2020 г. в Дупница, на ул.„Княз Борис І“ е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, а именно: осуетил е полицейска проверка, като е оказал съпротива срещу орган на властта - изблъскал е инспектор при РУ Дупница, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред. По своето съдържание деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост. Извършено е при управление на лек автомобил, като за да осуети проверката, подсъдимият е потеглил рязко напред и е качил на предния капак на автомобила инкасатор при Общинско предприятие „Паркинги и гаражи“ - Дупница престъпление по чл. 325, ал.3 във вр. с ал.2 от НК.

Определените от съда пробационни мерки са:

- „Задължителна регистрация по постоянен и настоящ адрес за срок от 6 месеца, като периодичността на изпълнение на тази мярка да бъде два пъти седмично.

- „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от 6 месеца.

На основание чл. 37, ал.1, т.7 от НК, на подсъдимият е наложено и наказание „Лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 6 месеца.

Районен съд – Дупница одобри и друго споразумение, с което наложи наказание „Пробация“ за срок от 8 месеца за дупничанин, причинил средна телесна повреда на друг - счупване на долната челюст, пред клуб на ул.„Христо Ботев“. Инцидентът е от 3.06.2020 г. престъпление по чл. 129, ал.1, във вр. с ал.2 от НК.

Съдът определи следните пробационни мерки:

- „Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 8 месеца, с периодичност два пъти седмично.

- „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от 8 месеца.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)