Джиповете по пътя за Рилските езера не спират

Създадена е организация с полицията, за да се ограничи достъпът им

Джиповете пак са в Рила. Зрители на NOVA ТВ изпратиха снимки, на които се вижда как през уикенда високо в планината, точно до хижа „Рилски езера” за пореден път джипове возят туристи. Нито полицейските акции, нито намесата на жандармерия и всякакви други органи не спират шофьорите от нерегламентираните превози.
„В понеделник следобед подателят на сигнала се е свързал с инспектора на парковия участък. Действието се случва в неделя след 17 часа, когато е свършило работното време на нашите служители. Лифтът не е работил и те са се възползвали от момента. От кадрите, които видях, единият от нарушителите е местен и системен. Другият автомобил е неизвестен, подали сме сигнал за издирването на собственика”, обясни директорът на НП „Рила” Красимир Андонов пред НОВА ТВ.
Той разкри, че въпросният нарушител е санкциониран многократно, но дори и солените глоби не го спират. Според него в парка има обичайна практика туристи и собственици на джипове да разменят контактите си, за да се осъществява превоз.
„Активният сезон приключи и туристите са значително по-малко. Все още има хора, които се качват, а тези шофьори се възползват от това. Вече доста време е създадена организация  заедно с полицията, за да се ограничи достъпът на тези джипове. Те дори не се движат така редовно. Но има такива единични случай като този”, каза още Андонов.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"