Избрани Новини

Осъдиха мъж от Кнежа за лихварство

Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен

На 1 октомври, състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, против З.Д.Д. на 40 години от гр.К., обвинен в това, че на неустановени дни през периода месец 04.2016 г.- месец 09.2017 г. в гр.Кнежа, област Плевен, като физическо лице, без съответно разрешение, извършвал по занятие банкови сделки, за които се изисквало такова разрешение, като предоставил седем парични заема в размер на 1030 лв. на две лица срещу договорена лихва – престъпление по чл.252, ал.1 от НК.

В провелото се съдебно заседание съдебното следствие е обявено за приключено и е постановена присъда, с която подсъдимият З.Д.Д. е признат за виновен в извършване на престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложено наказание три години лишаване от свобода – условно, с четиригодишен изпитателен срок, както и наказанието „конфискация“ на 1/6 идеална част от имуществото му. Разноските по делото са за сметка на осъденото лице.

Присъдата не е влязла в сила. Същата може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд град Велико Търново, в петнадесетдневен срок, считано от деня на постановяването й.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов