Избрани Новини

Детски градини, ясли и училища в Благоевград получиха дарения

Общината получи дарения от Национален фонд "Свети Никола"

Кметът на община Благоевград, инж. Румен Томов, зам. кметът по култура и хуманитарни дейности, д-р инж. Василиса Павлова и служители от „Социални услуги“, съвместно със здравните медиатори, посетиха няколко детски градини, детски ясли и училища, за да предоставят дарения и да подпомогнат дейността им.
Община Благоевград получи дарения от Национален фонд „Свети Никола“, предназначени за потребителите на социални услуги и децата в Благоевград.
Даренията за децата в Благоевград са етап от проекта на НФ „Свети Никола“ за набиране на средства с цел закупуване на Барокамера за прилагане на мека хипербарна кислородна терапия, за задоволяване нуждите на децата с увреждания от 0 до 7 год. възраст от региона на Благоевград, настанени в Дома за медико-социални грижи за деца „Свети Стилиян“- Благоевград. За нуждите на потребителите на социални услуги в Благоевград е получено дарение от 2600 броя памперси.
Обувки, дрешки, образователни игри, раници и куп други изненади, зарадваха децата, а някои училища бяха оборудвани с нови бели дъски. Общият брой на артикулите е над 2800.
Община Благоевград подкрепя институциите, които работят с деца и младежи. Вярваме, че екипната и задружна работа ще помогне в израстването на младо, образовано и щастливо поколение.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)