Избрани Новини

Камерната опера кани на премиерата на "Парадокси"

Събитието е днес и утре от 19:00 ч. в залата на операта

Днес и утре от 19:00 ч. в залата на Камерна опера - Благоевград запалват светлините на своята сцена, за да докоснат сърцата и душите на любимата си публика с прекрасната музика, завладяващия хумор и дълбоката душевност на „Парадокси“.

Ще представят големите творци – Парашкев Хаджиев в българската музика и майстора на късия разказ с неочакван край в американската литература О’Хенри. Героите в оперния триптих, съставен от разказите „Развод“, „Крадецът“ и „Подаръците“, ще бъдат превъплатени от младите, красиви и талантливи солисти на Камерната опера, чиито вокални и актьорски качества ще чуете и видите в „Парадокси”.

Режисьор – Петко Бонев, гост-диригент – Светослав Лазаров (Премиера 30.09.2020 г.), диригент – Светлана Галианова (Премиера 1.10.), сценография и костюми – Манол Стоянов, солисти Таня Лазарова – гост сопрано (Премиера 30.09.), Венера Мелеки - сопрано (Премиера 1.10.), Георги Димитров - баритон и Пламен Кумпиков - бас, Оркестърът на Камерната опера, концертмайстор – Стоил Богданов и корепетитор – Милена Томанова.

Билети ще може да закупите от специално обособен кът на открито пред Камерна опера Благоевград.

В Камерната опера се спазват всички противоепидемични мерки – прави се редовно пълна дезинфекция на голямата зала и на всички фоайета, водещи към нея. Зрителите ще бъдат  настанени според изискванията за 50% запълняемост на залата, ще бъдат поставени дезинфектанти на удобни места. Всеки да си носи лични предпазни средства – маски.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)