Избрани Новини

Борисов: Пенсионерите с по 50 лв. на месец във време на пандемия, после - индексация

Животът

28-09-2020, 14:08

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Индексация на пенсиите може да има, след като се спрат помощите от 50 лева месечно. Това каза в село Лесидрен премиерът Бойко Борисов, който по-рано бе на посещение в Ловеч. Заедно с премиера беше и заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

"Докато има пандемия, пенсионерите ще получават добавка от 50 лева месечно, а след това ще има индексация, каза Борисов.

"Вчера имаше избори в 16 населени места и в две общини - резултат от тях са че ГЕРБ побеждава в 11 населени места и две е на балотаж", каза Борисов.

"Като слушаш социологическите агенции - нас вече ни няма и то защото колегата Цветанов пожела да си направи нова партия. За всички правим, не само за малките населени места, каза Борисов по повод коментари, че само той е обърнал внимание на малките селища.

"Само съединението прави силата. Какъв е този зор да правим предсрочни избори. В люта битка сме с ДПС. Навсякъде БСП и ДПС играеха заедно на изборите. Разбра се, че БСП и ДПС ще правят коалиция и в момента играят заедно и само срещу ГЕРБ", каза Борисов.

Борисов попита пенсионерите в селото дали си получават добавката от 50 лева, която вече трети месец отпуска правителството като помощ за времето на пандемията.

"Докато има пандемия, ще е така, каза премиерът. - Не може едновременно да индексираме пенсиите и по 50 лева да даваме, защото това са по 108 милиона лева на месец. Щом свърши пандемията ще индексираме и пенсиите."

Борисов добави, че правителството отпуска помощи и на всички, които се борят на първа линия с пандемията.

"На полицаи, учители, социални работници, на всички които са на първа линия, се дават пари", уточни той.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)