Избрани Новини

Две години затвор дадоха на мъж за участие в ало измама за 9 000 лв.

Сега той е в затвора в Ловеч, жител е на Габрово

Подсъдим за участие в телефонна измама получи наказание от 2 години „лишаване от свобода“, след присъда на Районен съд - Кюстендил под председателството на съдия Пламен Деянов. Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият Петър Н. призна всички факти и обстоятелства от обвинителния акт на прокуратурата. Понастоящем той е в затвора в Ловеч, жител е на Габрово.
Съдът призна Петър Н. за виновен в това, че на 13.11.2018 г. в Кюстендил, в съучастие като помагач, умишлено е улеснил неустановен по делото извършител, който с цел да набави за себе си имотно облага, представяйки се за длъжностно лице – следовател, е възбудил в Б.М. заблуждение, че се провежда полицейска акция по залавянето на телефонни измамници и трябва да предаде сумата от 9 000 лв. Подсъдимият  е взел сумата от пострадалия и я е предал на посочено му от съучастника, неустановено по делото лице, и с това е причинил имотна вреда в размер на 9 000 лв.
Присъдата, с която му е наложено наказание от 2 години лишаване от свобода, подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил в 15-дневен срок.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)