Петричката полиция удари наркопроизводителите

В Чурилово откриха засадени около 76 броя тревисти растения

На територията на община Петрич, от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград е проведена  акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества.

Вчера в обезлесен участък от Държавния горски фонд в местността Изворката, землище на с.Чурилово, са открити засадени около 76 бр. тревисти растения, които след направен полеви тест са реагирали положително на марихуана с общо тегло около 161 килограма.

На същата дата от полицейските служители е извършена проверка на жилище и прилежащ към него двор в с.Михнево, обитавани от 63-годишна жена от селото, която е задържана със заповед за задържане до 24 часа. В жилището е намерена и иззета около 1 050 грама суха, тревиста маса, а в двора около 12 бр. тревисти растения с общо тегло около 180 килограма, всички реагиращи положително на канабис.

В следобедните часове на деня в ж.к. „Цар Самуил“ в Петрич е извършена проверка на двама младежи на 17 и 19 години от града, като е намерен гриндер със суха тревиста маса по него, която е реагирала положително на марихуана с тегло около 3,49 грама. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа.

По случаите са образувани досъдебни производства. Работата продължава.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"