Избрани Новини

Мъж, издирван и арестуван в Германия за побой у нас, остава в ареста

Крими

25-09-2020, 12:02

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Районен съд – Габрово уважи искането на Районна прокуратура – Габрово и взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на обвиняем на причиняване на телесни повреди на две лица. Т. Т. е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 09.04.2017 г., около 03.30 часа, в гр. Трявна, на мост на майсторите и пред игрална зала, при условията на опасен рецидив, в съучастие с непълнолетния К., чрез удари с юмруци в областта на лицето и главата, е причинил на Г. К. средна телесна повреда, и чрез удари с крак в областта на лицето, главата и тялото, е причинил на Р. Р. лека телесна повреда. Наказателният кодекс предвижда за престъплението наказание лишаване от свобода от пет до дванадесет години.

При призоваване на посочения адрес, Т.Т. не е установен, като по данни на близки същия се е намирал на територията на Федерална Република Германия. Обявен е за общо държавно издирване с мярка „Принудително довеждане“ и му е издадена Европейска заповед за арест и постановление за задържане на обвиняем за 72 часа до довеждане пред съда. На 22.07.2020 г. Т. Т. е задържан в гр. Берлин и на 18.09.2020 г. в е приведен в Република България.

Съдът уважи доводите на прокуратурта, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпления, които се наказват с лишаване от свобода и че съществува реална опасност той да извърши друго престъпление от общ характер и да се укрие в хода на наказателното производство.

Определението на РС Габрово, с което на лицето е взета мярка за неотклонение задържане под стража, подлежи на обжалване пред ОС Габрово.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов