Избрани Новини

Добринище отпразнува двоен празник (снимки)

Почете Деня на независимостта и Празника на града

До късно вечерта на празничния 22 септември продължиха тържествата в град Добринище, които обединиха Деня на независимостта с Деня на града. Добринище празнува вече 14 години деня, в който с президентски указ е обявен за град.
В празничната програма бяха включени футболен турнир, изложба и фолклорен  концерт на градския площад.
Празникът беше уважен от Неврокопския митрополит Серафим, народните представители Елена Ангелинина и Александър Мацурев, общинското ръководство, начело с кмета Иван Кадев, председателя на ОбС Димитър Русков, общински съветници, много граждани и приятели на Добринище.
В приветствието си Иван Кадев заяви, че  с огромен респект се отнася към борбения дух на добринищени, високото им човешко достойнство и трудолюбие. „Заслужават уважение вашето отношение към природата и традициите, към  усърдието ви да  изграждате имидж на града като целогодишен курорт. Добринище се налага като разпознаваема и предпочитана  дестинация за зимен, летен и спа туризъм. Но най-важното е, че Добринище става все по-добро място за живеене, където младите хора остават да живеят, да създават семейства и да отглеждат децата си. Не само родените тук оценяват достойнствата на града – населението му се увеличава и от нови граждани, направили съзнателен избор да живеят тук. Искрено вярвам, че с общи усилия тази тенденция ще продължи и ще стане трайна, а детските градини и училище ще бъдат пълни с детски глъч и смях. Ръководството на Община Банско подкрепя категорично  желанието на жителите на Добринище за подобряване условията на живот и развитие на туризма. Това е предвидено и в Програмата за управление на община Банско за периода 2019 – 2023 г.  Въпреки трудностите и препятствията, пред които сега всички сме поставени, вярвам, че ще  бъдат изпълнени важните проекти и намерения за оптимално и пълноценно използване на природните ресурси, за подобряване инфраструктурата и водоснабдяването на гр.Добринище”, увери общинският кмет.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)