Избрани Новини

КЗП: По-малко са нарушенията в туристическите обекти по морето през сезона

При направени около 600 проверки са открити 20 нарушения

По-малко нарушения в туристическите обекти по морето през този сезон отчитат от Комисията за защита на потребителите /КЗП/, посочи пред Нова тв председателят й Димитър Маргаритов.
„Процентът на нередностите в туристическите обекти тази година е по-малък, той е под 5 %“, подчерта Маргаритов. Той поясни, че в един от случаите в офертата е пишело, че паркирането пред хотела е безплатно, а накрая туристът е трябвало да заплати минимум 10 лв.
„На един от плажовете туристи бяха накарани да платят старите цени на шезлонгите и чадърите. Оправданието беше, че служителят е нов и се е объркал”, поясни Маргаритов и коментира това като опит за дребно хитруване. Председателят на КЗП посочи, че средната стойност на санкциите за подобни нарушения е от 5000 до 10 000 лв.
„Най-високата глоба наложихме за случая в Черноморец, където туристи бяха задължени да заплатят комплект чадър и два шезлонга, защото се намират на първа линия на плажа”, уточни председателят на КЗП.
Той констатира, че при направени около 600 проверки са открити 20 нарушения. По думите му през изминалия сезон хотелиерите и ресторантьорите са се старали повече.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов