Съдът наказа трима мъже, устройвали незаконни хазартни игри

Даде им по 1 г. лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок и глоби от по 2 000 лв.

Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Пламен Деянов, одобри споразумения и наложи наказания на трима кюстендилци, които се признаха за виновни в устройване на хазартни игри, в незаконна игрална зала. И тримата мъже са неосъждани.
Престъплението е извършено за периода от 7.07.2017 г. до 13.07.2018 г. Ангел Р., на 36 години, Димитър С., на 23 г. и Мирослав Т., на 20 години, устройвали хазартни игри чрез игрално оборудване от 17 машини и компютър, свързан с управляваща платка и система за формиране на премия джакпот, приемане на залози и изплащане на печалби в помещение, обособено като игрална зала на ул.„Победа“ в Кюстендил без лиценз, издаден от Държавната комисия по хазарта – престъпление по чл. 327, ал.1, във вр. с чл. 20, ал.2 от НК.
Одобреното споразумение, подписано от районния прокурор Ивайло Илиев, защитата и подсъдимите, има последиците на влязла в законна сила присъда. Определението, с което на тримата подсъдими са наложени наказания от по 1 година лишаване от свобода, изпълнението на които се отлага за изпитателен срок от 4 години и глоби от по 2 000 лв., е окончателно и не подлежи на обжалване.



Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия